upadłość konsumencka
-
- Początkujący
- Bank poszkodowanego: mBank [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
upadłość konsumencka
Witam,
Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z upadłością konsumencką? Jakie kancelarie są godne polecenia? Jak do kredytów frankowych podchodzą sądy? Co w przypadku rozwodników, czy upadłość jednego z nich oznacza powstanie tego samego długu i współmałżonka?
Prośba o pomoc kogos kompetentnego
pozdrawiam
JZ
Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z upadłością konsumencką? Jakie kancelarie są godne polecenia? Jak do kredytów frankowych podchodzą sądy? Co w przypadku rozwodników, czy upadłość jednego z nich oznacza powstanie tego samego długu i współmałżonka?
Prośba o pomoc kogos kompetentnego
pozdrawiam
JZ
- Maciulinek
- Administrator
- Bank poszkodowanego: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski SA (Inteligo)
- Kontaktowanie:
Re: upadłość konsumencka
Lista kancelarii jest tutaj: viewtopic.php?f=4&p=724#p724.
Koordynator IT Warszawa.
-
- Początkujący
- Bank poszkodowanego: Raiffeisen Polbank [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nie mam pojęcia jak jest z podziałem długów, chyba po równo jeśli jest wspólnota.
Rozważcie może ew. stosowne zorganizowanie intercyzy przed upadłością?
Rozważcie może ew. stosowne zorganizowanie intercyzy przed upadłością?
-
- Forumowicz
- Bank poszkodowanego: Getin Noble Bank [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nie mam doświadczenia, ale wielokrotnie czytałem, że to kanał, należy uważać, i generalnie się średnio opłaca, szczególnie, że bez osłony prawnika ani rusz.
- marcin.pachla
- Początkujący
- Bank poszkodowanego: Raiffeisen Polbank [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
- Początkujący
- Bank poszkodowanego: Nie mam kredytu w banku [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Witam serdecznie.
Moim zdaniem upadłość konsumencka to dobre rozwiązanie dla osób których sytuacji nie rokuje żadnej poprawy a stan niewypłacalności jest zaakcentowany bez cienia wątpliwości. Chodzi mi tutaj o osoby, które mają zobowiązania w kilku instytucjach i są one wymagalne od dawna.
Co do kredytów frankowych i upadłości...nie uważam żeby upadłość miała zrekompensować stratę, którą poniosły osoby zaciągając kredyt w walucie obcej, jest to jednak pomysł na to jak pozbyć się problemu( dla tych którzy nie mają sił ani czasu już walczyć) i rozpocząć życie bez dużego kredytu hipotecznego. Z doświadczenia wiem, że fakt zaciągnięcia kredytu w walucie obcej jest dla sądów gospodarczych znakomitą przesłanką aby przychylić się do wniosku i takową upadłość przyznać.
Politycy zamiast spełnić obietnice wyborcze dają ludziom upadłość konsumencką. Jeżeli potrzebują Państwo fachowej pomocy przy tym zagadnieniu zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
Moim zdaniem upadłość konsumencka to dobre rozwiązanie dla osób których sytuacji nie rokuje żadnej poprawy a stan niewypłacalności jest zaakcentowany bez cienia wątpliwości. Chodzi mi tutaj o osoby, które mają zobowiązania w kilku instytucjach i są one wymagalne od dawna.
Co do kredytów frankowych i upadłości...nie uważam żeby upadłość miała zrekompensować stratę, którą poniosły osoby zaciągając kredyt w walucie obcej, jest to jednak pomysł na to jak pozbyć się problemu( dla tych którzy nie mają sił ani czasu już walczyć) i rozpocząć życie bez dużego kredytu hipotecznego. Z doświadczenia wiem, że fakt zaciągnięcia kredytu w walucie obcej jest dla sądów gospodarczych znakomitą przesłanką aby przychylić się do wniosku i takową upadłość przyznać.
Politycy zamiast spełnić obietnice wyborcze dają ludziom upadłość konsumencką. Jeżeli potrzebują Państwo fachowej pomocy przy tym zagadnieniu zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam
-
- Początkujący
- Bank poszkodowanego: Nie mam kredytu w banku [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Sporo jest firm/kancelarii, które zajmują się kwestią upadłości konsumenckiej. Jeśli ktoś chciałby z tego skorzystać, a nie ma na ten temat pojęcia to według mnie warto się zainteresować. Na Facebooku https://www.facebook.com/pg/upadlosc.konsumencka.szczecin/reviews/?ref=page_internal można poczytać opinie o firmie, która pomaga chcącym ogłosić upadłość. Można do nich napisać z pytaniem i na pewno pomogą.
Wróć do „Upadłość konsumencka”